Natuur & Milieu

Nationale Bibliotheek organiseert symposium over duurzame landbouw

ORANJESTAD – De Nationale Bibliotheek van Aruba heeft afgelopen week het Sustainable Education Symposium met als thema “Ga Planten!” georganiseerd. Doel was de bevordering van een meer zelfvoorzienend Aruba.

De verschillende sprekers richtten zich op verschillende aspecten van het planten, waaronder gemeenschapsduurzaamheid, lokaal voedsel als onderdeel van onze cultuur, milieu-impact en meer. Samen met Santa Rosa organiseerde de bibliotheek enkele lezingen van het Duurzame Educatie Symposium gedurende de week om studenten ook over de primaire sector op Aruba te leren.

Aruba is afhankelijk van import, wat het eiland kwetsbaar maakt voor economische schommelingen wereldwijd. Het thema “Ga Planten” gaat niet alleen over landbouw, maar vertegenwoordigt een breder engagement om de veerkracht en voedselzekerheid van Aruba te vergroten tegen klimaatverandering en economische onzekerheid.

Deel dit artikel