Gezondheidszorg

Nieuwe hoop voor jongeren en hun gezinnen door certificering MDFT in Aruba

Foto

ORANJESTAD – Aruba omarmt de ‘Multi Dimensionele Familie Therapie’, MDFT als een innovatieve benadering om de complexe problemen van criminele jongeren en hun families aan te pakken. Gisteren vond een belangrijke mijlpaal plaats met de certificering van professionals in deze techniek.

De deelnemers, werkzaam bij diverse instellingen zoals Respaldo, Wit Gele Kruis, Reclassering, Stichting Hunto en Fundacion Guiami, hebben deze intensieve opleiding succesvol voltooid. De training werd gegeven door experts van de Stichting Jeugd Interventies Nederland, en de certificering werd bijgewoond door de directeuren van betrokken instanties en de coördinator van het Veiligheidshuis.

Aruba kampt al langere tijd met beperkte middelen voor de behandeling van criminele jongeren en hun gezinnen. Het Veiligheidshuis heeft MDFT naar voren geschoven als een veelbelovende methode om een verschil te maken in deze ernstige problematiek. MDFT richt zich niet alleen op het verminderen van criminaliteit en herhaling daarvan, maar ook op het herstellen van de relaties binnen gezinnen.

Financiering

De financiering voor deze opleiding werd mogelijk gemaakt door de minister van Justitie en Sociale Zaken en het Openbaar Ministerie. De nieuw gecertificeerde therapeuten zijn allen verbonden aan het Veiligheidshuis, dat een centrale rol speelt in het coördineren van deze inspanningen.

De opleiding duurde ruim anderhalf jaar. Met hun nieuwe kennis en vaardigheden staan de therapeuten nu klaar om een positieve verandering teweeg te brengen in het leven van vele jongeren en hun families op Aruba, zo is de verwachting.

Met de implementatie van MDFT hoopt Aruba een significante daling in jeugdcriminaliteit te zien, samen met een verbetering in de gezinssituaties. Dit initiatief biedt nieuwe hoop voor jongeren die op het verkeerde pad zijn geraakt, door hen en hun gezinnen de steun en begeleiding te bieden die zij nodig hebben. 

Deel dit artikel