Nieuws op Aruba

Nieuwe vuilnisbakken met dubbele capaciteit voor een schoner Oranjestad

ORANJESTAD – In samenwerking met de Metabolic Foundation, een lokale organisatie die zich richt op het recyclen van plastic, worden nieuwe vuilnisbakken met een capaciteit van 380 liter geïntroduceerd in het stadscentrum van Oranjestad. Deze maatregel maakt deel uit van een bredere inspanning om het centrum te revitaliseren en de netheid te verbeteren.

De Metabolic Foundation produceert de vuilnisbakken van gerecycled plastic dat op Aruba is verzameld. De nieuwe vuilnisbakken zijn ontworpen om meer afval te kunnen bevatten dan de huidige bakken, die vaak te klein zijn en in slechte staat verkeren. Hierdoor draagt het project bij aan een schoner en beter georganiseerd stadscentrum.

De plaatsing van deze vuilnisbakken is een belangrijke stap in het verhogen van het bewustzijn rondom recycling en adequaat afvalbeheer binnen de gemeenschap. Met een investering van meer dan 60.000 florin, weerspiegelt dit project ook de ondersteuning voor lokale initiatieven die bijdragen aan beter afvalbeheer op het eiland.

Deel dit artikel