Algemeen

Start Fase 2 revitalisering Wilhelminastraat

ORANJESTAD – De tweede fase van de revitaliseringswerkzaamheden rondom Columbusstraat en Wilhelminastraat in Oranjestad start vandaag. Dit project, gericht op het omvormen van het gebied tot hét culinaire district van de stad, zet de eerste fase voort met verbeteringen aan esthetiek, toegankelijkheid, en functionaliteit voor zowel lokale ondernemers als bezoekers.

De komende werkzaamheden omvatten het creëren van meer ruimte voor voetgangers, uitbreiden van parkeergelegenheden, toevoegen van extra taxistandplaatsen, en het verbeteren van de straatverlichting voor een hoger veiligheidsniveau. Gedurende deze fase wordt het verkeer omgeleid om de werkzaamheden te faciliteren.

Het project beoogt niet alleen de fysieke omgeving te verbeteren, maar ook de lokale economie een boost te geven door meer toerisme en lokale consumptie. Met deze revitalisatie ontwikkelt het gebied rond Columbusstraat en Wilhelminastraat zich tot een bruisend centrum, denkt de overheid, van culinaire en sociale activiteiten, aantrekkelijk voor zowel locals als toeristen, en zo een significante bijdrage leveren aan de dynamiek en culturele diversiteit van Oranjestad.

Deel dit artikel