Gezondheidszorg

Telefoon voor Ouderen op Aruba viert eerste jubileum

ORANJESTAD – De Telefoon voor Ouderen vierde afgelopen donderdag haar eerste jubileum. Dit belangrijke project biedt telefonische ondersteuning aan ouderen om eenzaamheid en isolement te bestrijden. De dienst is gestart tijdens de pandemie als reactie op de toegenomen eenzaamheid onder ouderen.

De telefoonlijn, onder de bezielende slogan “Ik doe mee”, benadrukt dat iedereen zich gewaardeerd moet voelen binnen de gemeenschap. Het speciaal toegewezen nummer voor deze dienst, 125, is gratis te bellen en biedt ouderen hoop en steun. De telefoondienst is operationeel van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. Er zijn plannen om de service uit te breiden naar de middagen en weekenden.

Vrijwilligers van Club Kibrahacha hebben het afgelopen jaar met grote toewijding en compassie gewerkt, door te luisteren naar ouderen die behoefte hebben aan een gesprek, of ze nu verdriet hebben, sociaal contact zoeken, of gewoon behoefte hebben aan een vriendelijk gesprek. De dienst heeft bewezen een essentiële bron van steun te zijn voor velen.

In november 2023 bereikte het aantal gesprekken een hoogtepunt met 118 bellers. De districten Paradera, Savaneta en Oranjestad waren het meest actief in het gebruik van de dienst.

Het succes van de Telefoon voor Ouderen bevestigt de noodzaak en het belang van gemeenschapssteun voor onze oudere bevolking. Het initiatief is een prachtig voorbeeld van hoe de gemeenschap haar oudere leden waardeert en integreert, door respect te tonen voor hun ervaringen en bijdragen.

Deel dit artikel