Economie

Werkloosheid Aruba daalt licht tot vier procent

ORANJESTAD – De werkloosheid op Aruba is licht gedaald. Vier procent van de beroepsbevolking heeft geen werk, meldt minister van Arbeid, Energie en Integratie, Glenbert Croes. Vorig jaar was nog 4,3 procent. Net als in de rest van de Caribische regio daalt de werkloosheid na Covid. Toen was bijna negen procent werkloos.

Croes benadrukt dat ondanks de impact van de Covid-19 pandemie, waarbij de werkloosheid weer steeg naar 8,6 procenrt, de situatie beheersbaar bleef dankzij diverse steunmaatregelen zoals loonsubsidies en sociale noodhulp van Nederland.

Volgens Croes laten de nieuwe cijfers zien dat hun inspanningen om de economie te stimuleren en lokale werknemers voorrang te geven hun vruchten afwerpen. De officiële werkloosheid voor 2023 is nu bekend en toont een aanhoudende positieve trend in de Arubaanse arbeidsmarkt.

Deel dit artikel