Overheid en Politiek

13 mei hoger beroep oud-minister Benny Sevinger

ORANJESTAD – Het Hof van Beroep van Aruba besteed deze maand twee weken aan de behandeling van de beroepen in de bekende Avestruz-zaak, waarin onder andere oud-minister Benny Sevinger terechtstaat. De juridische procedure, die drie rechters omvat, begint op 13 mei om half negen.

De zaak betreft zeven verdachten: Benny Sevinger, Pieter Sussebeek, Carlo Mansur Jr, Maria Leoncita Arends, Ninuska Nuñez, Edgar (Gabby) Werleman, en Curt Harms. De verdachten hebben beroep aangetekend tegen delen van hun vonnis, terwijl het Openbaar Ministerie beroep heeft ingesteld tegen de vonnissen van drie verdachten.

Sevinger werd door de rechtbank in eerste aanleg veroordeeld tot een straf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk, vanwege omkoping en verduistering. Hij had volgens het gerecht gesjoemeld met overheidsterreinen en illegaal verkregen erfpachtrechten. maar hij werd vrijgesproken van oplichting, misbruik van functie en witwassen. Voorts werd Sevinger door de rechter ontzet uit het passief kiesrecht voor de duur van vijf jaar. 

Schema

De rechters kunnen beslissen over het schema van de twee weken tijdens de eerste dagen van de hoorzittingen, om te bepalen hoe de tijd het meest effectief kan worden gebruikt.

De drie rechters die de zaak behandelen hebben de verzoeken om de getuigen te horen goedgekeurd, en deze zullen tijdens de eerste week van het proces worden gehoord. Het feit dat er extra getuigen zijn goedgekeurd geeft aan dat het proces mogelijk langer zal duren dan normaal.

Deel dit artikel