Defensie

18.000 bezoekers op Open Dag marinierskazerne Savaneta 

ORANJESTAD – De jaarlijkse Open Dag op de marinierskazerne Savaneta die gisteren plaatsvond, trok 18.000 bezoekers. Van 10:00 tot 16:00 opende de Koninklijke Marine haar deuren voor publiek met een gevarieerd programma voor jong en oud.

De open dag bood een uitgebreid scala aan activiteiten en demonstraties, waarbij de bezoekers een uniek inkijkje kregen in het werk van defensie- en veiligheidspartners. Het Korps Mariniers, Koninklijke Marechaussee, Kustwacht Caribisch gebied, Bureau Rampenbestrijding Aruba, de Brandweer en het korps politie Aruba waren aanwezig om te laten zien wat ze in huis hebben. 

Enkele hoogtepunten van de dag waren onder andere de indrukwekkende parachutesprongen van de Defensie Paraschool, de goede doelen die gesteund werden met diverse acties en barreten die onderverdeeld werden onder kinderen. De goede doelen die met het evenement gesteund zijn, CasMarie Centro di Encuentro pa Persona cu Demencia en Centro di Bario (CdB) Savaneta. 

Gedurende de dag vonden er twee land- en twee waterdemonstraties plaats, waarbij verschillende scenario’s nagespeeld werden. Naast de demonstraties er livemuziek, terwijl de markt en eetkramen bezoekers voorzagen van lekkernijen en souvenirs om mee naar huis te nemen.

Het succes van de Open Dag Marinierskazerne Savaneta is volgens Defensie te danken aan de inzet van alle betrokkenen en de enthousiaste deelname van het publiek. Het evenement heeft niet alleen bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn over de werkzaamheden van defensie- en hulpdiensten, maar heeft ook waardevolle steun geboden aan twee lokale goede doelen. 

Foto’s Ministerie van Defensie

Deel dit artikel