Economie

Twee ongelukken veroorzaken stroomonderbrekingen op Aruba

Foto: 24ora.com

ORANJESTAD – Binnen minder dan twaalf uur hebben twee afzonderlijke ongelukken stroomonderbrekingen veroorzaakt op Aruba. Het laatste geval deed zich vanmorgen voor, toen een vrachtwagen een stroomkabel losrukte in het gebied van Kudawecha, wat een grote stroomonderbreking veroorzaakte in de wijken Sabana Liber, Noord en omliggende buurten.

De storing werd om even na negen uur geregistreerd door het beveiligingssysteem van Elmar. Technici zijn onmiddellijk gemobiliseerd om de situatie aan te pakken. Veel bewoners klagen dat de kabels te laag hangen, wat bijdraagt aan dergelijke incidenten.

Het eerste incident gebeurde iets na middernacht. Hierbij raakte een auto betrokken die aanzienlijke schade aanrichtte en een elektriciteitspaal volledig vernietigde. Beide incidenten benadrukken de kwetsbaarheid van de infrastructuur op het eiland.

Deel dit artikel