Evenementen

Aruba Regatta 2024: Drie dagen spektakel op zee

ORANJESTAD – Aruba maakt zich op voor de jaarlijkse regatta, die dit jaar plaatsvindt op 28, 29 en 30 juni, ten westen van Surfside Beach, vlak achter de Neptali Henriquez Speeltuin. Met een indrukwekkend programma belooft de editie van 2024 een evenement vol actie te worden.

De regatta telt 14 verschillende raceklassen, waaronder Optimists, SailQube, F11, Beachcats, Sunfishes, Lasers, en diverse soorten jachten. Ook windsurfers, kitesurfers en miniatuurboten (30-35-40 inch) komen aan bod. Ook zeilclubs uit Bonaire en Curaçao zijn uitgenodigd om deel te nemen.

Een belangrijke wijziging dit jaar is de timing van de regatta. Om de deelname van jonge zeilers te stimuleren, vindt het evenement plaats aan het einde van het schooljaar. Dit geeft de jonge zeilcadetten de kans om hun vaardigheden te tonen na een jaar van intensieve training.

De Aruba Regatta Foundation (ARF) heeft als doel meer mensen te enthousiasmeren voor de zeilsport en hen dichter bij de natuur en duurzame watersportervaringen te brengen. De focus ligt op het betrekken van jongeren en het promoten van de vreugde van zeilen.

In 2023 namen 75 zeilers deel aan meer dan 40 races, wat resulteerde in 27 uitgereikte trofeeën, vervaardigd uit gerecycled plastic en hergebruikt hout. Voor 2024 mikt de organisatie op meer dan 100 deelnemers, mede mogelijk gemaakt door de steun van gulle sponsors en partners.

De festiviteiten beperken zich niet alleen tot het racen. Het programma van de Internationale Regatta van 2024 omvat ook een happy hour aan het einde van elke dag, met live optredens. Op zaterdag 29 juni speelt de Haerfen Pop Rock Blues Band en op zondag 30 juni zorgt The Originalz Reggae Band voor muzikaal vermaak.

Bezoek voor meer informatie en om op de hoogte te blijven de website aruba-regatta.org.

Deel dit artikel