Nieuws op Aruba

Aruba verliest eerste WK-kwalificatiewedstrijd van Curaçao

Aruba | Foto: NoticiaCla

ORANJESTAD – In de tweede kwalificatieronde van het WK 2026, heeft Aruba met 0-2 verloren van Curaçao. Het team van coach Marvic Bermudez wist het de jongens van Dick Advocaat aardig lastig te maken, maar Curaçao had vrijwel de hele wedstrijd een overwicht, dat in de eerste helft niet in doelpunten werd omgezet. De ploeg van tegenstander Dick Advocaat het driekwart van de wedstrijd balbezit.

Juninho Bacuna opende voor Curaçao de score in de 58ste minuut. De speler van Birmingham City schoot op aangeven van Jearl Margaritha met rechts vanuit het midden van het strafschopgebied in de rechterbenedenhoek.

Diep in de blessuretijd sloeg Curaçao nogmaals toe. Xander Severina schoot in de 97e minuut na een assist van Rayvien Rosario vanaf de linkerkant van het strafschopgebied in de linkerbovenhoek. Zijn doelpunt verzegelde de wedstrijd en zorgde ervoor dat de punten mee naar huis gingen.

Met deze overwinning staat Curaçao voorlopig bovenaan in groep C, die verder bestaat uit Barbados, St. Lucia en Haïti. De volgende wedstrijd van Aruba is 11 juni tegen St Lucia.

Deel dit artikel