Algemeen

Compania Arubano di Petroleo tekent contract met Andicuri Oil & Gas Exploration VBA

ORANJESTAD – Op 31 mei vond een belangrijke ceremonie plaats voor de ondertekening van een contract tussen Compania Arubano di Petroleo (CAP) en Andicuri Oil & Gas Exploration VBA (AOGX), een lokale dochteronderneming van Armstrong International LLC (AI). Dit contract markeert de start van exploratie, ontwikkeling en productie van koolwaterstoffen in de maritieme gebieden van Aruba.

Armstrong International LLC heeft een indrukwekkende staat van dienst in olie-exploratie en heeft in het verleden diverse grote olievelden ontdekt. Na grondig onderzoek concludeerde het bedrijf dat er rond Aruba verschillende veelbelovende olie- en gasvelden zijn.

Armstrong International heeft op eigen kosten alle noodzakelijke investeringen gedaan om de benodigde gegevens voor deze onderzoeken te verzamelen. Gedurende de komende achttien maanden zal Armstrong International doorgaan met hun studies en beginnen met boren in de territoriale wateren van Aruba om te zien of er waardevolle bronnen te vinden zijn.

Een succesvolle olie- en gasexploratie zou een significante economische stimulans voor Aruba betekenen. Het zou niet alleen nieuwe banen creëren, maar ook de economie versterken en de financiële positie van de overheid verbeteren. 

Het contract brengt geen kosten met zich mee voor de Arubaanse regering. In plaats daarvan zal Andicuri belasting betalen en een jaarlijkse bijdrage van 375 duizend dollar aan Compania Arubano di Petroleo, een staatsbedrijf, zodat zij de komende achttien maanden exploratie kunnen uitvoeren. 

Deel dit artikel