Defensie

Nederlandse en Amerikaanse mariniers doken samen op Aruba

ORANJESTAD – Van 17 mei tot 7 juni was het duikteam van 2nd Reconnaissance Battalion van 2nd Marine Division, United States Marine Corps, op Aruba voor de training Caribbean Coastal Warrior. Deze jaarlijkse duiktraining maakt deel uit van een uitwisselingsprogramma met het op Aruba gelegerde Marine Squadron Carib (MSC). Hierbij werken de marinierskorpsen van zowel Amerika als Nederland samen om de samenwerking te verdiepen en te verbreden. 

De focus van de training lag tijdens de oefening op tactische duikvaardigheden met een rebreather en werd uitgevoerd door zowel een nieuwgevormd team als reeds ervaren duikteam. Doormiddel van deze trainingen wisselen de marinierskorpsen hun  technische duikvaardigheden en gevechtsduikvaardigheden met elkaar uit.

De Amerikaanse en Nederlandse mariniers trainen, naast de oefening Caribbean Coastal Warrior, ook jaarlijks samen tijdens oefening Caribbean Urban Warrior op het Amerikaanse Camp Lejeune in North-Carolina. De gezamenlijke oefeningen en trainingen zorgen voor kennis- en deskundigheidsuitwisseling, waarbij beide landen van elkaar leren, aldus Defensie.

Deel dit artikel