Politie en Justitie

Politie doet invallen bij regeringsgebouw Aruba

Foto - 24ora

ORANJESTAD – De Landsrecherche heeft gisteren, op zes locaties invallen gedaan. Deze doorzoekingen vonden plaats in twee woningen, twee bedrijfspanden, het bestuurskantoor van het Ministerie van Integratie, Arbeid en Energie en bij DIMAS, de organisatie die zich bezighoudt met verblijfsvergunningen op Aruba.

Het onderzoek draait om mogelijke corruptiedelicten en andere strafbare feiten rondom de uitgifte van verblijfsvergunningen tussen 2020 en 2022. Dit onderzoek staat bekend als Portulaca. Tijdens de invallen zijn gegevensdragers en administratieve documenten in beslag genomen. Drie ambtenaren werden aangehouden.

Het Portulaca-onderzoek richt zich op de vraag of bedrijven op onrechtmatige gronden verblijfsvergunningen voor hun werknemers hebben weten te bemachtigen.

Deel dit artikel