Luchtvaart & Reizen

Toename van vluchten naar Aruba vanuit Latijns-Amerika

ORANJESTAD – AUA Airport heeft aangekondigd dat de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Gol vanaf 18 december 2024 naar Aruba gaat vliegen. Er zijn drie wekelijkse vluchten op maandag, woensdag en zaterdag.

De nieuwe non-stop vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 737-8 MAX met een capaciteit van 176 stoelen. De vluchten vertrekken vanuit São Paulo, Brazilië om 15:30 uur en komen aan in Aruba om 21:00 uur.

Met Gol erbij komt het totaal aantal luchtvaartmaatschappijen dat naar Aruba vliegt op 28. De Latijns-Amerikaanse markt blijft groeien en bereikt nu 32 wekelijkse vluchten naar Aruba. Dit betekent een aanzienlijke toename van het aantal beschikbare stoelen vanuit deze belangrijke markt. Latijns-Amerika omvat vier belangrijke hubs: Bogotá, Panama-Stad, Lima en São Paulo.

Avianca blijft de luchtvaartmaatschappij die de meeste toeristen uit Latijns-Amerika naar Aruba brengt, met vijftien wekelijkse vluchten. Copa Airlines vliegt tien keer per week vanuit Panama, terwijl Latam Airlines vier keer per week vliegt vanuit Lima, Peru naar Aruba. Vanaf december zal Gol drie keer per week vliegen van São Paulo naar Aruba.

Gol maakt deel uit van de ABRA Group, een toonaangevende luchtvaartgroep op het Latijns-Amerikaanse continent. De groep heeft een “Holding Company” structuur, gevormd door een overeenkomst tussen de eigenaren van Avianca en GOL. Hoewel elke maatschappij onafhankelijk opereert onder hun eigen merk, werken ze samen in code-sharing, vliegtuigleasing, het delen van ervaringen en vullen ze elkaar aan.

Op de dagen dat GOL niet vanuit Aruba vliegt, kunnen passagiers een ticket kopen met Avianca en alsnog São Paulo bereiken met dezelfde GOL-vliegtuigen vanuit Bogotá naar Brazilië. De overeenkomst biedt het gemak van inchecken op Aruba en het ontvangen van de instapkaart naar de eindbestemming, zonder de bagage op te halen in Bogotá.

Deel dit artikel