Politie en Justitie

Twee aanhoudingen na mishandeling kinderdagverblijf Wayaca

Foto: 24ora.com

Bij een gerechtelijke inval in kinderdagfverblijf Pasa Dushi Pasa Pret in Wayaca zijn deze week twee mensen aangehouden op verdenking van kindermishandeling. Het gaat om een leider van het kinderdagverblijf en een andere medewerker die zonder papieren werkte, beiden vrouwen. Dat meldt nieuwssite 24ora.com.

Al enkele weken loopt er een onderzoek naar een ernstig geval van kindermishandeling. Het betreft een incident waarbij een kind in het kinderdagverblijf werd geslagen. De mishandeling was volgens de nieuwssite opzettelijk en werd zelfs met een telefoon gefilmd.

De beelden en voicenotes circuleerden op Whatsapp en andere socials, waarop de politie besloot een onderzoek te stasrten. De afdeling Jeugdzorg en Politie (JZP) voerde de inval uit in het kinderdagverblijf.

Daarbij werden twee telefoons in beslag genomen. Deze worden gebruikt om de benodigde bewijzen te verkrijgen met betrekking tot de verdenking van kindermishandeling, inclusief videomateriaal. Het kinderdagverblijf Pasa Dushi Pasa Pret was eerder in het nieuws vanwege een baby die op ongewone wijze overleed. Ook toen vond er een groot onderzoek plaats.

Deel dit artikel