Politie en Justitie

Verdachte mishandeling crèche nog dertig dagen langer vast

Foto: 24ora.com

ORANJESTAD – Het voorarrest van Neiffy K., voormalige Miss Carnaval 2020, is met dertig dagen verlengd. Zij en een andere werknemer van crèche Pasa Dushi Pasa Pret in Wayaca worden verdacht van ernstige mishandeling van een kind. De derde verdachte, een werknemer zonder verblijfspapieren, is uitgezet.

Op 1 juni werden drie mensen gearresteerd na berichten over mishandeling in de crèche. Twee verdachten zitten nog vast in afwachting van verder onderzoek. Het incident draait om de mishandeling van een kind, waarbij videobeelden van de mishandeling zijn verspreid.

De video’s en voicenotes leidden tot een onmiddellijke gerechtelijke inval door de politie. Tijdens deze inval werden de verdachten, waaronder de leidinggevende van de crèche, gearresteerd. Twee telefoons werden in beslag genomen als bewijs.

De verlening van het voorarrest volgt na enkele dagen in een politiecel te hebben doorgebracht. De audiovisuele bewijzen in deze zaak zijn overtuigend en laten zien dat kinderen in deze crèche niet werden verzorgd, maar mishandeld. Ze werden opgesloten in kasten, donkere kamers en zelfs met water in hun gezicht geslagen.

De crèche is eerder in het nieuws geweest vanwege de dood van een baby. Dit incident leidde toen ook tot een groot onderzoek, maar uiteindelijk kwam vast te staan dat het om een natuurlijke dood ging.

De gemeenschap van Wayaca is geschokt en bezorgd. Veel ouders vragen zich af hoe dit kon gebeuren en eisen strengere controles en betere regelgeving. Een ouder die anoniem wil blijven, zegt tegen 24ora.com: “We vertrouwen onze kinderen toe aan deze instellingen in de hoop dat ze goed worden verzorgd. Dit nieuws is hartverscheurend.”

De verlenging van het voorarrest geeft de autoriteiten meer tijd om het onderzoek grondig af te ronden. De crèche blijft voorlopig gesloten terwijl de zaak verder wordt onderzocht.

Deel dit artikel