Media

Noticiacla viert 10-jarig bestaan op Aruba

ORANJESTAD – Gisteren was het precies tien jaar geleden dat journalist Tito Lacle live ging met Noticiacla.com. Het platform is uitgegroeid tot een van de belangrijkste nieuwsportals van Aruba. Noticiacla.com heeft meer dan 30.000 volgers gekregen in de afgelopen tien jaar. Noticiacla en Curacao.nu zijn nieuwspartners van elkaar.

“Veel mensen zeggen tegen mij: ‘We lezen alles, maar als we Noticiacla lezen, hoeven we niet verder te zoeken om te weten of het nieuws waar is.’”, zegt Lacle. “Net zoals ik deed toen het portal zijn eerste lustrum in 2019 vierde, doe ik dat nu opnieuw. Ik wil de trouwe lezers bedanken, evenals de adverteerders die het portal jaar in, jaar uit hebben gesteund. Zonder commerciële steun kan het portal niet functioneren. Zonder lezers heeft het portal geen waarde. Noticiacla heeft beide gedurende tien lange jaren bereikt.”

Een van de moeilijkste periodes was volgens Lacle de pandemie. “Zonder de serieuze reputatie en geloofwaardigheid van het portal, denk ik niet dat we het hadden gered. Tijdens de pandemie had de handel het zwaar te verduren, zelfs de grote bedrijven. Hier moesten adverteerders zorgvuldig kiezen waar ze hun beperkte reclamebudget aan besteedden. Noticiacla kwam toen naar voren als een betrouwbare partner en kreeg veel steun van de handel. Hiervoor zijn wij zeer dankbaar”, zegt Lacle.

Gedurende de tien jaar heeft Lacle verschillende projecten geprobeerd, zoals nieuws in het Engels en Nederlands. “Beide waren goede producten, maar het was nog geen tijd. Ze zullen zeker terugkomen.” Het programma Noticiacla LIVE, werd gelanceerd in 2017 en heeft inmiddels radicale veranderingen ondergaan, zowel visueel als technisch. “Van een eenvoudige, basale uitstraling tot een superprofessioneel imago dat kan concurreren met elk internationaal kanaal”, aldus Lacle.

Deel dit artikel