Nieuws op Aruba

Efficiënt openen van een bankrekening en toegang tot een basis-betaalrekening voor iedereen

ORANJESTAD – Inwoners van Aruba kunnen volgend jaar snel een zakelijke- of privérekening openen bij de banken. Een basisrekening komt beschikbaar voor iedereen. Althans dat ligt in de planning op basis van een advies dat gedaan is binnen de kaders van COHO.

De Centrale bank gaat samen met andere banken werken aan het opstellen van richtlijnen en afspraken voor redelijke termijnen voor het openen van een bankrekening. Die afspraken worden vastgelegd in een convenant.

Het openen en beschikbaar stellen van een basis bankrekening voor iedereen draagt volgens de overheid positief bij aan de ease of doing business in Aruba en hiermee aan het ondernemings- en investeringsklimaat van het eiland.

Deel dit artikel