Aruba

Bewoners Seroe Colorado: minister neemt bezwaren bewoners opnieuw niet mee, ondanks opdracht van de rechter

De minister heeft verzuimd om de bezwaren van de burengroep mee te nemen in zijn hernieuwde beslissing over de bouwvergunning van het hotelproject Baby Beach/Secrets. Dat zegt burengroep Seroe Colorado, die opnieuw naar de rechter stapt.

De Arubaanse overheid kreeg in een vonnis op 9 februari drie maanden de tijd om een nieuwe beslissing te nemen op het bezwaar van twee bewoners in Seroe Colorado op de bouwvergunning die is verleend voor de bouw van Hotel Secrets in hun achtertuin. De bezwaren moesten van de rechter worden meegenomen in die beslissing.

Voordat de rechter aan zijn vonnis toekwam, hekelde hij de houding van de Arubaanse overheid die getracht heeft het proces om bezwaar te maken tegen de bouwvergunning te frustreren. Bewoners van Seroe Colorado werd geen inzage gegeven in de bouwvergunning en daarbij behorende stukken.

Nu dreigt de zaak opnieuw te ontsporen, ondanks het aanbod van de burengroep om door een dialoog tussen henzelf, de minister en de ontwikkelaar Three Rivers mee te werken aan een oplossing. Volgens de buurtbewoners is de minister hier niet op ingegaan.

De rechter beval in het vonnis van februari dat de bouw per direct moest worden gestopt en dat de minister opnieuw moest beschikken met inachtneming van het vonnis. Dat is dus niet gebeurd, volgens de bewoners.

Deel dit artikel