Nieuws op Aruba

Hotelier Alex Nieuwmeyer overleden

Hotelier Alex Nieuwmeyer overleden
Nieuwmeyer in 2019 in het midden | Foto Divi Resorts

ORANJESTAD – De bekende hotelier, directeur van Divi Resorts, Alex Nieuwmeyer is overleden. Hij leed al geruime tijd aan kanker.

Nieuwmeyer was naast hotelier ook bestuurslid van Aruba Hotel & Industry Association (Ahata) en Aruba Tourism Authority (Ata). ,,Aruba verliest een belangrijke pijler van het toerisme. Nieuwmeyer heeft veel bijgedragen aan onze gemeenschap, ook door zijn charitatieve werk. We zullen hem missen”, aldus Tisa LaSorte, ceo van Ahata.

Nieuwmeyer werd in 1951 geboren in Amsterdam. Na zijn afstuderen aan de hotelschool in Maastricht koos Nieuwmeyer voor een internationale loopbaan. ,,Ik wilde het liefst voor een groot hotel werken”, zei hij enkele jaren geleden in een interview. Het werd het Sheraton in Boston, waar hij de fijne kneepjes van het hotelvak leerde. Nieuwmeyer werkte ook een aantal jaren voor andere hotelbedrijven, maar Sheraton vroeg hem terug om in Montreal corporate director food & beverage te worden voor het westen van Amerika. Toen Sheraton verkocht werd aan Doral, verzocht zijn nieuwe werkgever hem de leiding op zich te nemen van Divi Aruba. ,,Ik had mijn twijfels. Ik was er niet van overtuigd dat ik mijn draai zou kunnen vinden op een eiland. Ik beloofde het voor een jaar te proberen.” Dat was 27 jaar geleden.

Bij Divi heeft Nieuwmeyer het principe van duurzame bedrijfsvoering met succes in de praktijk gebracht. Niet alleen op het gebied van energie, maar ook van personeelsbeleid. Het is steeds zijn streven geweest om zoveel mogelijk lokale mensen aan te nemen en op te leiden. 

Minister Dangui Oduber van Toerisme heeft niets dan goede woorden voor Nieuwmeyer. ,,Alex was altijd een heer en zijn bijdrage aan ons toerisme is enorm. Het toerisme is een groot man verloren. We gaan de rotonde tussen de verschillende onderdelen van het Divi-concern naar hem vernoemen.” 

Deel dit artikel