Nieuws op Aruba

23 mei World Turtle Day

Foto’s – Turtugaruba Foundation

ORANJESTAD – “Wereld Schildpaddendag” is een jaarlijks terugkerende dag om aandacht te vragen voor de verdwijnende habitat van de oudste dieren ter wereld. Turtugaruba is een stichting voor het behoud van zeeschildpadden en hun leefgebied in de Caraïben, vooral op en rond Aruba.

Onder veel belangstelling is gisteren in de namiddag na 68 dagen het eerste Leatherback-nest op Eagle Beach uitgekomen. Laten we hopen dat enkele van de 84 jongen zullen overleven om volwassen te worden en als volwassen vrouwtje terug te keren naar het strand waar ze geboren zijn. Er zijn slechts 7 soorten zeeschildpadden waarvan er 4 naar Aruba komen.

Wil je meer weten wat Turtugaruba Foundation allemaal doet voor de schildpadden op Aruba, volg dan hun facebook pagina

Deel dit artikel