Nieuws op Aruba

Moddergooien in Arubaanse politiek begonnen

Moddergooien in Arubaanse politiek begonnen

ORANJESTAD – De politieke partijen hebben overduidelijk moeite om thema’s te vinden om inhoudelijk campagne te voeren voor de verkiezingen van 25 juni. Met nog een maand te gaan betichten ze elkaar vooral van het verspreiden van leugens.

Sinds vorige week is de oude groen-gele strijd tussen de grote partijen AVP en MEP weer opgelaaid. De politie brak een campagnebijeenkomst van de AVP op vanwege het overtreden van de coronaregels. Partijleider Mike Eman stelde dat de MEP haar regeringsverantwoordelijkheid misbruikte door ‘de politie op hen af te sturen’. 

In een reactie laat demissionair premier Evelyn Wever-Croes weten dat dit allemaal leugens zijn. Ze verwijt Eman ‘dat hij zich verstopt achter de rokken van vrouwen’. De MEP heeft overigens vrouwen op de eerste en tweede positie staan op de kieslijst. De twee vrouwen waar de premier het over heeft verwijten haar dat zij de Nederlandse regering tegen hen opstookt. 

Kortom, er is weer een ouderwets smerige campagne aan de gang, zonder veel inhoudelijke discussie.

Deel dit artikel