Nieuws op Aruba

Nog meer aanhoudingen op komst in zaak Avestrus

ORANJESTAD – Vorige week is F.F.A. door de Landsrecherche aangehouden in het onderzoek Avestrus. In de komende periode worden nog enkele aanhoudingen verricht, zo laat het Openbaar Ministerie (OM)weten.

Nog onderzocht wordt de rol van oud-minister Benny Sevinger (AVP). Hij was in de Kabinetten Mike Eman verantwoordelijk voor Infrastructuur. Omdat niet uitgesloten wordt dat het huidige Statenlid binnenkort wordt aangehouden, heeft zijn partij hem op de onverkiesbare 29-ste positie op de kieslijst geplaatst. 

Sinds 11 april heeft de Landsrecherche zes aanhoudingen verricht in het kader van het onderzoek naar mogelijk gepleegde corruptiedelicten en andere strafbare feiten rondom de uitgifte van overheidsterreinen tussen 2009 en 2017. Twee verdachten zijn nog in detentie.

De verwachting van het OM is dat het onderzoek binnen niet al te lange tijd zal worden afgerond en het eind proces-verbaal bij het Openbaar Ministerie ingediend. 

Deel dit artikel