Nieuws op Aruba

Ophef over eindexamen

ORANJESTAD – Er zijn klachten ingediend bij de onderwijsinspectie over een examenvraag die aan de VWO-leerlingen werd gesteld bij het vak geschiedenis en staatsinrichting. De vraag ging over de huidige politieke partijen en een situatie die zich recent heeft voorgedaan, waardoor de indruk is ontstaan van politieke inmenging. 

Eén van de examenopdrachten ging over partijleider Mike Eman (AVP) die in een toespraak het Openbaar Ministerie (OM) aanvalt. Daar reageerde een parlementariër op. De vraag was waarom de parlementariër gelijk had in zijn kritiek op Eman. 

Op 25 juni gaat Aruba naar de stembus. Veel leerlingen die nu examen doen, mogen dit jaar voor het eerst stemmen. Docenten beklaagden zich erover dat het voor het eerst is dat de politiek zich mengt in het onderwijssysteem en in het nationale examen. Leerlingen klaagden dat ze zich politieke sympathisanten voelden.

Deel dit artikel