Nieuws op Aruba

Oproep ABC voor natuurbehoud

Foto – Aruba Birdlife Conservation

ORANJESTAD – Aruba Birdlife Conservation (ABC) roept via Facebook op om een einde te maken aan wat zij noemt ‘de structurele vernieling van de Arubaanse natuur’. De oproep is gericht aan Aruba Hotel And Tourism Association, Aruba Timeshare Association, Aruba Tourism Authority en Korps Politie Aruba. 

,,Verschillende off-road adventure bedrijven zorgen voor structurele vernieling van de natuur van Aruba”, stelt ABC, ,,De sector heeft zich ontwikkeld tot een kankerachtig uitvloeisel van door hebzucht gedreven uitbuiting van wat toebehoort aan de kinderen van Aruba.” De stichting zegt dat harde maatregelen en handhaving nodig zijn om deze aanhoudende misdaad tegen de natuur van Aruba te stoppen. 

ABC plaatste foto’s op haar facebookpagina van toeristen die zondag met pleziervoertuigen door Bubali Wetlands reden. In dit gebied ligt een vogelreservaat. ABC doet een dringend beroep aan degene die dit ‘adventure tourism’ promoot, om verantwoordelijkheid te tonen en de huurders voor te lichten over de kwetsbare natuur op het eiland. 

Sinds dit jaar is het verboden om met ATV’s en dergelijke voertuigen door Parke Arikok te rijden om de natuur te beschermen, maar nu zoeken toeristen andere stukken natuur op.

Deel dit artikel