Nieuws op Aruba

Speervissen geen free for all

ORANJESTAD – Onlangs ontstond ophef toen controleurs van de Kustwacht een speervisser betrapten en hem zijn wapen afnamen. De man zocht furieus de media, omdat volgens hem speervissen is toegestaan.

De Kustwacht betrapt sinds de invoering van het gedoogbeleid geregeld speervissers die zonder vergunning de zee opgaan om met hun harpoengeweer te vissen. Sinds november 2020 bestaat er op Aruba gedoogbeleid waarmee het gebruik van harpoengeweren is gelegaliseerd. Er zijn wel regels waaraan de speervissers zich moeten houden. 

Het is verboden voor de speervissers om in bepaalde zones te speervissen. Het is ook verboden om in dit gebied in bezit te zijn van een harpoen. In het bezit zijn van een harpoen in de rode zone is alleen toegestaan als deze goed opgeborgen ligt in de boot wanneer men de zee opgaat of wanneer men terugkeert van de zee. Vanaf de kust zwemmen met een harpoen is verboden.

Deel dit artikel