Nieuws op Aruba

Taekwondoka Loonstra naar Tokyo

Foto – Paralympic org

ORANJESTAD – Taekwondoka Elliott ‘Lefty’ Loonstra heeft zich gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Tokyo. Hij is tot nu toe de eerste atleet uit Aruba die dit presteert.

Loonstra kreeg onlangs de officiële bevestiging dat hij heeft voldaan aan de vereisten. Het is voor de eenarmige atleet de tweede keer dat hij deelneemt aan de Paralympische Spelen. 

Onder leiding van zijn coach Luciano Mazzeo traint Loonstra al drie jaar om zich voor deze Spelen te kwalificeren. Hij staat op de wereldranglijst van de Para Taekwondo op de negentiende plaats. Loonstra nam eerder al deel aan internationale taekwondowedstrijden, waarbij hij een zilveren medaille en twee bronzen medailles won. 

Multitalent Loonstra gooit ook hoge ogen in de atletiek. In april vertegenwoordigde hij Aruba tijdens de 2021 World Para Athletic Grand Prix in Italië. De atleet reist op 25 mei naar de Verenigde Staten, waar hij meedoet aan de Arizona Desert Challenge. Loonstra komt dan uit in speerwerpen en kogelstoten. 

De Paralympische Spelen vinden plaats van 24 augustus tot en met 5 september. 

Deel dit artikel