Aruba

Vaccinatietempo Aruba loopt terug

Vaccinatietempo Aruba loopt terug
Foto DVG Aruba

ORANJESTAD – Momenteel heeft 58 procent van de Arubaanse bevolking tenminste een dosis van het coronavaccin ingespoten gekregen. Ongeveer veertig procent is volledig gevaccineerd.

Na een stormachtig begin van de vaccinatiecampagne, is het momenteel rustig bij de vaccinatiecentra. Toen in februari het vaccineren begon, meldden veel mensen zich aan om gevaccineerd te worden. De in april gehouden vacunathon versnelde de vaccinatiegraad flink.

Inmiddels zijn twee van de vier opgetuigde vaccinatiecentra gesloten en staan er bij de andere twee geen lange rijen wachtenden meer voor de deur. De regering probeert manieren te bedenken om meer mensen te overtuigen van het belang van vaccineren, maar lijkt daar nog niet in geslaagd. Dat er momenteel maar ongeveer tachtig besmettingen zijn onder de Arubaanse bevolking maakt de urgentie voor vaccineren voor veel mensen ook een stuk minder.

De regering is wel bezorgd over het relatief oplopend aantal patiënten dat met corona in het ziekenhuis wordt opgenomen. Dat besmette mensen zieker zijn, heeft te maken met de verschillende varianten die voorkomen op het eiland. Positief is wel dat 67 procent van de zestigplussers al tenminste een dosis van het vaccin heeft gehad.

Deel dit artikel