Nieuws op Aruba

Arubaans elftal wint kwalificatiewedstrijd

ORANJESTAD – Het Arubaanse voetbalelftal heeft gisteren het team van de Kaaimaneilanden geklopt. De Kaaimaneilanden werden in de kwalificatiereeks voor het WK Qatar 2022 met 1-3 verslagen.

Onder leiding van interim-coach Stanley Menzo boekten de Arubanen hun eerste succes in bijna drie jaar. De laatste overwinning van Aruba dateerde van september 2018, toen het 3-1 werd tegen Bermuda in de kwalificatie voor de Concacaf Nations League. Sindsdien volgden elf duels zonder overwinning (één gelijkspel, tien nederlagen). 

In de uitwedstrijd tegen de Kaaimaneilanden kwam Aruba op achterstand, maar dankzij twee treffers van Joshua John (VVV-Venlo) werd alsnog gewonnen. Het derde doelpunt werd gescoord door Terence Groothusen.

Aruba staat nu op de vierde plaats in de groep. Zaterdag treedt de ploeg aan tegen Canada, dat met de maximale score de toppositie inneemt. Alle landen in de groep treffen elkaar één keer en alleen de nummer één gaat door naar de volgende ronde van de WK-kwalificatie. 

Deel dit artikel