Nieuws op Aruba

Bouw Mon Plaisir Havo begonnen

ORANJESTAD – Naast de Mon Plaisir Mavo in Oranjestad komt een nieuw gebouw, dat bestemd is voor de Mon Plaisir Havo. Gisteren werd de start van het project gepresenteerd op de bouwplaats, in aanwezigheid van Onderwijsminister Rudy Lampe.

De bescheiden ceremonie was van grote betekenis voor de Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Aruba (SPCOA), die de Mon Plaisir-scholen beheert. De school biedt uitsluitend onderwijs in het Nederlands aan. Bestuurslid Randall Croes benadrukte dat de groei van de bevolking het nodig heeft gemaakt om de middelbare school met een afdeling Havo uit te breiden. Momenteel wordt een Havo-opleiding op Aruba slechts door twee scholen aangeboden, een katholieke en een openbare, maar de vraag is groot.

De eerste lichting van de Havo begint in augustus van dit jaar met maar liefst vijf klassen. De leerlingen krijgen les in een gehuurd gebouw tot de bouw van de nieuwe school klaar is.

Deel dit artikel