Nieuws op Aruba

Global Money Week Aruba 2021

ORANJESTAD – De Centrale Bank van Aruba (CBA) organiseert deze week de Global Money Week Aruba (GMWA), in samenwerking met financiële instellingen en overheid instellingen. Kinderen van tien tot twaalf jaar leren deze week over omgaan met geld.

CBA wil een rol spelen bij het bevorderen van financiële educatie op Aruba. Daarom werd drie jaar geleden besloten een jaarlijks nationaal financieel educatieprogramma te organiseren.

Voor 2021 ligt de focus op het organiseren van een digitale versie met de leerlingen en de docenten, de zogenaamde ‘Classroom Edition’. Daarin staan drie thema’s centraal: Spend & Save, Earn en Share. Deze thema’s behandelen het belang van budgetteren en sparen, ondernemerschap en iets terugdoen voor de gemeenschap. De leerlingen krijgen digitale colleges over deze thema’s in de klas en werken aan een groepsopdracht en presentatie. 

Deel dit artikel