Nieuws op Aruba

Honden bedreigen schildpadnesten

ORANJESTAD – Er worden steeds vaker zwerfhonden aangetroffen bij de schildpadnesten op de stranden. De vrijwilligers die de nesten controleren hebben last van de dieren die ‘hun’ territorium beschermen.

De organisatie voor de bescherming van zeeschildpadden op Aruba, Turtugaruba, heeft de hondencontroledienst ingeschakeld om de honden te vangen. Die zijn agressief in de richting van de vrijwilligers, maar vormen ook een gevaar voor de kleine schildpadjes als de nesten uitkomen. Turtugaruba doet er alles aan om de bedreigde zeeschildpadden voor uitsterven te behoeden en de honden vormen daarbij een nieuwe uitdaging. 

Bijkomend probleem is dat dierenvrienden bakken met eten en water voor de honden neerzetten, waardoor de stranden aantrekkelijk blijven voor de zwerfhonden. Er zijn al eens honden weggevangen, maar er komen steeds weer nieuwe. De autoriteiten vragen de mensen die de honden voeren om de dieren mee naar huis te nemen, zodat de schildpadden veilig zijn. 

Deel dit artikel