Aruba

Janssen vaccin komt naar Aruba

Janssen vaccin komt naar Aruba
Foto: Pixabay

Directie Volksgezondheid heeft de beschikking over 2500 vaccins van het merk Johnson & Johnson “Janssen”. Mensen die vanwege angst voor naalden of bijwerkingen liever geen vaccinatie met het Pfizer vaccin willen, kunnen zich hiervoor aanmelden.

Iedere volwassene kan een afspraak maken voor een prik met het Janssen-vaccin. Dat vaccin werd een paar weken geleden uit de standaard vaccinatiecampagne in Nederland gehaald, vanwege de zeer geringe kans op ernstige trombose in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes als bijwerking.

Aruba zou alleen vaccins van het merk Pfizer krijgen, maar krijgt nu ook een beperkte hoeveelheid Janssen-vaccins ter beschikking. Mensen kunnen nu alsnog voor het vaccin kiezen. Met dit vaccin is één prik voldoende.

Het Janssen-vaccin is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Mensen die twijfelen over de keuze tussen de twee vaccins kunnen hun huisarts raadplegen.

Een afspraak voor het Janssen-vaccin gaat telefonisch via 280-0101 of 522-4200.

Deel dit artikel