Nieuws op Aruba

Juan Valencia wint KLM Marathon Aruba

Foto’s KLM Marathon Aruba

ORANJESTAD – De KLM Aruba Marathon is gewonnen door Juan Valencia uit Colombia in 02:49:16. De beste vrouwelijke marathonloper was de Arubaanse Lana Gobert in 03:06:58.    

Honderden hardlopers hebben zondag de KLM-marathon gelopen op Aruba. Ongeveer 200 deelnemers hadden gebruik gemaakt van de PCR-test in een speciaal tijdelijk testcentrum. Alle andere deelnemers waren volledig gevaccineerd of hadden een nauwkeurige PCR-test met negatief resultaat. 

In het startgebied werd social distance gecreëerd met stippen op de grond en was gezichtsherkenning verplicht. Er was geen publiek, geen prijsuitreiking, geen afterparty. Alle deelnemers gingen na de race direct naar huis. ,,Ik ben er trots op dat we een Covid-19 proof goedgekeurde race hebben kunnen organiseren en willen alle deelnemers bedanken dat ze ons protocol hebben gevolgd. Masha danki”, aldus Kees van Muiswinkel , voorzitter Stichting Run in the Sun Aruba.

Aan de marathon deden ruim 2.000 lopers mee uit 32 landen. Het totale aantal internationale deelnemers was 591. Degenen die konden reizen liepen ‘in persoon’ op Aruba, anderen liepen virtueel thuis of hebben hun startbewijs ingewisseld voor een exemplaar voor volgend jaar.

Deel dit artikel