Nieuws op Aruba

Laatste verkiezingsweekend rustig verlopen

Laatste verkiezingsweekend rustig verlopen

ORANJESTAD – Geen grote parades, geen opstootjes, maar wel veel kleine incidenten. Korps Politie Aruba heeft het afgelopen weekend de handen vol gehad aan het oplossen van ruzie tussen politieke sympathisanten en verkeersopstoppingen.

Omdat de partijen hadden afgesproken dat er geen grote parades zouden worden gehouden, ontstonden overal op het eiland kleine colonnes van auto’s getooid met partijvlaggen, bestuurd door partijsympathisanten, gehuld in de kleuren van hun favoriete partij.

Als gevolg van al deze spontane optochtjes, die niet flink doorreden op de wegen, ontstonden veel files. Hier en daar werd de sfeer grimmig, omdat andere weggebruikers daar niet van gediend waren. Ook was er af en toe discussie als twee groepen dezelfde route wilden afleggen.

Ondanks de drukte voor de politie, zijn de autoriteiten positief over het verloop van het laatste weekend voor de verkiezingen.

Deel dit artikel