Luchtvaart & Reizen

Luchthaven Aruba wordt duurzamer

Luchthaven Aruba wordt duurzamer

ORANJESTAD – Aruba Airport Authority N.V. (AAA), het bedrijf achter Luchthaven Reina Beatrix heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet in de richting van een duurzame luchthaven. Die inspanningen hebben AAA het predicaat “Airport Carbon Accreditation Level 2” opgeleverd. 

AAA volgt het programma “Airport Carbon Accreditation” (ACA)  van Airports Council International (ACI) sinds 2018. Het doel is om de uitstoot van kooldioxide zoveel mogelijk te beperken. In de afgelopne jaren is alle verlichting aangepast en wordt alleen nog LED-verlichting gebruikt. Er zijn timers geïnstalleerd om onnodig gebruik van elektriciteit te vermijden en energiezuinige airco’s. 

,,Samen met de medewerkers van de luchthaven hebben we ons ingespannen om onze uitstoot te verkleinen. Ook vorig jaar, tijdens de crisis zijn we daarmee doorgegaan. Deze mijlpaal geeft ons de bevestiging dat we op de goede weg zijn. We gaan door, tot we het hele programma hebben doorlopen en dat afsluiten met een predicaat voor level 6”, aldus Jurgen Benschop, COO van AAA. 

Deel dit artikel