Aruba

Omwonenden bezorgd over verlies strand

Omwonenden bezorgd over verlies strand
Rodgers Beach | Foto Parke Arikok

De omwonenden van Rodgers Beach zijn bang dat ‘hun’ strand onderdeel gaat uitmaken van een condominiumproject en niet langer beschikbaar is voor de burgers van Aruba. Ze hebben zich verenigd in de Bewonersvereniging Seroe Colorado (VBSC) en dringen er bij de regering op aan Rodgers Beach uit handen van ontwikkelaars te houden.

Volgens de Arubaanse wet zijn alle stranden openbaar en toegankelijk voor gebruik door lokale burgers. In de praktijk zetten hotels het strand voor hun deur vol met stoelen, parasols en hutjes, waardoor er nauwelijks ruimte overblijft voor andere mensen dan hun eigen gasten. 

Seroe Colorado is het meest oostelijke puntje van Aruba, met twee unieke stranden, Baby Beach en Rodgers Beach. Bij Baby Beach wordt een enorm hotel gebouwd. Bij Rodgers Beach is ooit begonnen met een condominiumproject, maar de bouw ligt al jaren stil. Het project wordt binnenkort geveild. Destijds is geen inspraakronde gehouden om de mening van de bewoners van de wijk te polsen. VBSC vreest dat het bouwproject niet alleen het strand bedreigt, maar ook de zee en de rifeilandjes ervoor, die deel uitmaken van het Marinepark en onder beheer vallen van Parke Arikok.

Deel dit artikel