Nieuws op Aruba

Arubaans team in Tokyo

ORANJESTAD – De Arubaanse delegatie is in Japan aangekomen voor deelname aan de Olympische Spelen. Aruba wordt vertegenwoordigd door twee zwemmers en een schutter. 

Allyson Ponson en Mikel Schreuders doen voor de tweede keer mee aan de Spelen. De derde atleet is sportschutter Philip Elhage. Die komt van Curaçao en doet mee onder de vlag van Aruba, omdat Curaçao onder de regels van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) niet als zelfstandig land mag meedoen. 

De atleten worden ondersteund door coaches en medische staf, en bestuursleden van Comite Olympico Arubano, Roy Mezas en Nicole Hoevertsz. Chef de mission is Kenneth Vrolijk, die tijdens Tokyo 2020 onder meer tot taak heeft te zorgen dat de coronaprotocollen worden opgevolgd. 

Tijdens de openingsceremonie van aanstaande vrijdag heeft elk deelnemend land een mannelijke en een vrouwelijke vlaggendrager. Voor Aruba was de keuze niet moeilijk. Beide zwemmers houden de eer van hun eiland hoog. 

Deel dit artikel