Nieuws op Aruba

Deltavariant verovert Aruba

Coronavarianten rukken op op Aruba

ORANJESTAD – De coronavariant Delta, beter bekend als de Indiase variant, oftewel B.1.617.2, rukt ook op Aruba op. Momenteel draagt bijna een derde van de besmette personen de delta-variant bij zich.

Volgens Sharline Koolman die deel uitmaakt van het Crisis Team namens Directie Volksgezondheid, duurt het niet lang of het aantal besmettingen loopt weer snel op door de combinatie van de zeer besmettelijke coronavariant en het gedrag van de bevolking.

,,In een paar weken tijd heeft de deltavariant zich razendsnel op Aruba ontwikkeld. De variant is de meest besmettelijke tot nu toe en we verwachten dan ook veel meer besmettingen.”

Nu de coronaregels vrijwel zijn losgelaten, gedragen de burgers zich als vanouds. Er worden feesten gehouden, gedanst en geknuffeld. Koolman waarschuwt: ,,Drie weken geleden hadden we drie Deltagevallen onder zestien besmettingen, afgelopen week waren dat er acht van de 25 besmettingen, wat 32 procent is. We verwachten dat de besmettingen de komende weken in dit tempo doorgaan.”

Deel dit artikel