Nieuws op Aruba

Surinamers opgepakt met groot geldbedrag

ORANJESTAD – De Arubaanse politie heeft woensdag vier Surinamers aangehouden op de airport. Zij bleken een grote hoeveelheid contant geld bij zich te hebben, waarvoor ze geen verklaring konden geven. 

Dinsdag strandde de vlucht van Surinam Airways (SLM) op Luchthaven Reina Beatrix. De PY462 uit Miami/Aruba met 114 passagiers aan boord, had een technisch mankement. De passagiers werden ondergebracht in hotels. Woensdag was het probleem met het vliegtuig opgelost. De passagiers moesten opnieuw ingecheckt worden. Tijdens de bagagecontrole werd het grote geldbedrag, ruim 185.000 US-dollars, ontdekt. Vermoedelijk hebben de betrokkenen vanuit Suriname euro’s vervoerd naar Miami om deze in te wisselen voor US-dollars.

Vier volwassenen en een kind werden uit het vliegtuig gehaald, evenals hun bagage. 

Deel dit artikel