Nieuws op Aruba

‘Vernieling zandduinen moet stoppen’

Foto – Aruba Today

ORANJESTAD – De regering wil werk maken van controle op voertuigen die door het natuurgebied California Sand Dunes rijden. Hoewel dat verboden is, wordt het witte zand platgereden door grote aantallen pleziervoertuigen.

Ook afgelopen weekend werden weer beelden verspreid van toeristen die met quadracers door de duinen scheurden. Er was veel leedvermaak toen enkele van hen vastliepen in het mulle zand, maar grote bezorgdheid omdat zwaar materiaal nodig was om de voertuigen weg te halen uit het natuurgebied.

Toeristen overtreden op grote schaal het verbod om over het witte zand te rijden. Zowel de duinen als de stranden zijn verboden gebied voor gemotoriseerd verkeer. De regering wil nu maatregelen nemen.

Demissionair minister-president Evelyn Wever Croes heeft met de betrokken autoriteiten, zoals de politie overlegd over de mogelijkheden die er zijn om dit wangedrag te bestrijden. De politie zou meer kunnen controleren, want dat gebeurt nu nauwelijks. Daarnaast worden de verhuurders van de pleziervoertuigen verplicht om hun klanten beter te instrueren over de plekken waar ze wel en niet mogen rijden. De regering denkt aan de mogelijkheid om speciale ATV-routes te ontwikkelen en een verbod op het rijden met dit type voertuigen op andere plaatsen. Overigens zijn er ook lokale personen die in hun vrije tijd graag in de duinen rijden. Wever-Croes roept hen op dit vooral niet te doen. 

Deel dit artikel