Aruba

Weekend update Covid19 voor Aruba, Bonaire en Curaçao

Weekend update Covid19 voor Aruba, Bonaire en Curaçao

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. Hoewel vaccinatiecampagnes in volle gang zijn, blijft het virus aanwezig op de eilanden. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen per eiland. Daarnaast lees je het aantal nieuwe, positief getesten per dag en het aantal positief geteste mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Aruba

Op Aruba is afgelopen week weer iemand overleden die positief getest was. Hiermee komt het totaal aantal doden op Aruba, sinds het begin van de crisis, op 108 te staan. Het aantal actieve gevallen van Covid-19 is in een week tijd bijna verdubbeld, een week geleden telde het eiland nog 33 actieve gevallen. Dagelijks worden er vier tot zes nieuwe actieve gevallen van Covid-19 vastgesteld.

Van 9 t/m 15 juli zijn op Aruba in totaal 41 mensen positief getest. In 22 gevallen ging het om bewoners van het eiland, de negentien anderen die positief testten zijn toeristen.

In het ziekenhuis op Aruba liggen nu vier mensen op de Covid-afdeling. Daarnaast liggen er drie positief getesten op de intensive care. Ook herstelden er weer vijftien mensen van het virus in de betreffende periode.

Aruba heeft nu zestig actieve gevallen van Covid-19. Ruim de helft (31) hiervan zijn bezoekers van het eiland.


Bonaire

Het aantal actieve gevallen van Covid-19 op Bonaire is de afgelopen week weer opgelopen. Vorige week maandag telde het eiland acht actieve gevallen, nu zijn het er 24. De testratio op Bonaire (vandaag ruim 14 procent) blijft ook onverminderd hoog ten opzichte van de testratio’s op Aruba en Curaçao.

Op Bonaire zijn 28 mensen getest. Vier van hen kregen een positief resultaat.

In het ziekenhuis op Bonaire liggen momenteel geen mensen die positief getest zijn. Twee mensen herstelden van het virus.

Bonaire heeft nu 24 actieve gevallen van Covid-19.


Curaçao

Op Curaçao schiet het aantal actieve gevallen van Covid-19 omhoog. Vorige week zondag waren er 45 actieve gevallen, gisteren waren het er al 405. Volgens de gezondheidsdienst op Curaçao gaat het om vier grote clusters.

Gisteren zijn op Curaçao 1.742 mensen getest op Covid-19. Van hen kregen er 76 mensen een positief resultaat. De testratio komt daarmee op 4,4 procent.

In het ziekenhuis op Curaçao liggen nu twee mensen die positief getest zijn. Geen van beiden ligt op de intensive care. Drie mensen herstelden van het virus.

Curaçao telt nu 405 actieve gevallen van Covid-19.

Deel dit artikel