Nieuws op Aruba

Familie verliest alles bij woningbrand

Screenshot video 24ora

ORANJESTAD – In Tamarijn is donderdag een gezin getroffen door brand. Hun woning brandde volledig uit en vrijwel de volledige inboedel ging verloren. Aangezien er geen verzekering was, is een inzamelingsactie opgezet om de bewoners aan de meest noodzakelijke spullen te helpen.

Een man die in de buurt woont zag midden in de nacht de vlammen hoog oplaaien uit het pand. Hij waarschuwde de hulpdiensten.  De politie zette de omgeving af, zodat de brandweer ongestoord kon blussen. 

De brand lijkt te zijn ontstaan in een aanbouw. Omdat er veel brandbaar materiaal was gebruikt, breidde het vuur zich snel uit. De bewoners werden ruw gewekt uit hun slaap en uit het huis gehaald. Ook de mensen die in huizen in de omgeving woonden, werden geëvacueerd. In korte tijd brandde de woning volledig uit. Ook twee naastgelegen huizen liepen schade op. 

Het getroffen gezin had, zoals zoveel mensen op Aruba, geen verzekering. Ze konden de premie niet opbrengen. Om hen te helpen is een inzamelingsactie gestart. Het rode Kruis helpt met de eerste opvang van de getroffenen.

Deel dit artikel