Nieuws op Aruba

Geen vluchtelingen uit Afghanistan naar Aruba

Archieffoto – demissionair minister-president Evelyn Wever – Croes

ORANJESTAD – ,,Aruba gaat geen vluchtelingen uit Afghanistan opvangen.” Met deze ondubbelzinnige boodschap reageerde demissionair minister-president Evelyn Wever – Croes op geruchten dat Aruba plaats zou bieden aan 300 tot 400 Afghaanse vluchtelingen. 

De premier legde uit dat er wel Afghanen naar de regio komen, maar dat het daarbij gaat om een groep die wordt opgevangen in Colombia in afwachting van toestemming om door te reizen naar de Verenigde Staten.  ,,Wij hebben onze handen al meer dan vol aan mensen uit Venezuela die naar Aruba zijn gekomen”, aldus Wever-Croes.

Ze benadrukte dat de minister van Buitenlandse Zaken afspraken kan maken over opvang in Europees Nederland en de BES-eilanden, maar niets te zeggen heeft over Aruba. ,,Er is nog nooit een beroep gedaan op Aruba om te helpen met de opvang van vluchtelingen. We hebben navraag gedaan in Den Haag en daar werd ons bevestigd dat er geen plannen zijn om Aruba te vragen Afghaanse vluchtelingen op te vangen.” 

Deel dit artikel