Nieuws op Aruba

Paul Croes optimistisch gesteld

ORANJESTAD – Ex-minister Paul Croes heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste dag van de behandeling van het hoger beroep in de zaak Ibis. Hij denkt dat de drie rechters, in vergelijking met de rechter in eerste aanleg, beter luisteren. ,,Er zijn zaken op een verkeerde manier geïnterpreteerd en we gaan nu aandacht vragen voor de context waarbinnen bepaalde zaken zich afspeelden.”

De oud-minister werd in eerste aanleg in februari 2019 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaren vanwege ambtelijke omkoping, witwassen, ambtsmisbruik, illegale tewerkstelling en deelneming aan een criminele organisatie. De zaak, die bekend staat als Ibis, is in maart 2017 van start gegaan met dertien huiszoekingen.

Croes is ervan overtuigd dat zijn raadslieden in staat zullen zijn om de rechters te overtuigen dat de kleinschaligheid van de Arubaanse gemeenschap nu eenmaal met zich meebrengt dat dezelfde mensen die politici steunen ook vergunningen nodig hebben. ,,Dat betekent niet dat de gift van een paar kratjes bier, het uitlenen van apparatuur of het kopen van concertkaartjes direct werd vertaald in het verstrekken van vergunningen. Er was geen ‘voor wat hoort wat’.

Vandaag komt het Openbaar Ministerie aan het woord. Vanaf morgenmiddag is het de beurt aan de verdediging.

Deel dit artikel