Nieuws op Aruba

Sevinger aan het werk

ORANJESTAD – Benny Sevinger heeft zijn eerste vergadering bijgewoond als Statenlid. De verdachte van frauduleus handelen als minister, was aanwezig bij de openbare bijeenkomst die ging over de instelling van het Caribisch orgaan voor hervorming en ontwikkeling (COHO). 

Het COHO heeft tot doel om in Aruba, Curaçao en Sint Maarten te bevorderen dat hervormingen van bestuurlijke aard worden doorgevoerd, duurzaam houdbare overheidsfinanciën worden gerealiseerd en de weerbaarheid van de economie wordt versterkt, met inbegrip van de rechtsstatelijke inbedding daarvan. Nederland eist dat de landen instemmen met het COHO in ruil voor liquiditeitssteun. 

Er stond bij de Staten van Aruba een Openbare Vergadering gepland over het onderwerp, maar er ontbraken enkele leden van de coalitiepartijen. Daarom besloot Statenvoorzitter Edgard Vrolijk (MEP) om er een openbare bijeenkomst van te maken. Hij vreesde dat de oppositie een vergadering zou blokkeren door weg te lopen. Bij gebrek aan quorum (elf leden) zou er dan niet vergaderd kunnen worden. Voor een openbare bijeenkomst is geen quorumvereiste. 

Deel dit artikel