Nieuws op Aruba

Verliezen havenbedrijf vallen mee

ORANJESTAD – Ondanks de uitdagingen waarmee de scheepvaart vorig jaar te maken kreeg, heeft Aruba Ports Authority (APA) het jaar 2020 afgesloten met een verlies van slechts 1,4 miljoen florin. Dat vertelde demissionair minister Dangui Oduber van Toerisme, Volksgezondheid en Sport, bij de presentatie van de jaarcijfers.

Volgens de bewindsman heeft APA de relatief gunstige resultaten vooral te danken aan een strikt beleid om de kosten te drukken.

De pandemie en de daarmee gepaard gaande sluiting van de grenzen voor personenverkeer, leidde tot het abrupte stilvallen van het toerisme. In samenhang met de steunmaatregelen moesten veel mensen salaris inleveren. De combinatie daarvan leidde tot grote terugval van de importen en dus tot lagere inkomsten voor het havenbedrijf.

Ook het cruisetoerisme, de belangrijkste inkomstenbron voor APA viel weg.

Deel dit artikel