Nieuws op Aruba

Ziekenhuis Aruba stampvol

ORANJESTAD – Met dertien nieuwe corona patiënten erbij in twee dagen tijd heeft het Horacio Oduber Hospital (HOH) de grenzen van haar capaciteit bereikt. De komende dagen betekenen voor personeelsleden extra uren werken en geen verlof opnemen.

De afgelopen dagen zijn al zoveel mogelijk niet-corona patiënten die op de intensive care lagen, overgebracht naar ziekenhuizen in Colombia, om ruimte te maken voor corona patiënten. Die ruimte is nu, eerder dan verwacht, al gevuld.

De directie van het HOH is intussen in onderhandeling met een internationale uitzendorganisatie voor medisch personeel, om zo snel mogelijk extra handen aan de bedden te krijgen. Die bedden en de bijbehorende apparatuur zijn beschikbaar, maar aan personeel is wereldwijd een groot gebrek.

In twee dagen steeg het aantal ziekenhuisopnames van 23 naar 36, waarvan er zes op de intensive care liggen. In twee gevallen betreft het een zwangere vrouw, die op de afdeling verloskunde liggen. Vier van de patiënten zijn geen geregistreerde inwoner van Aruba. Een kwart van de opgenomen patiënten is volledig gevaccineerd.

Deel dit artikel