Nieuws op Aruba

Aruba Tourism Authority heeft grootse plannen voor duurzamer toerisme

ORANJESTAD – Aruba Tourism Authority (ATA) heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om een strategie te ontwikkelen om volgend jaar weer evenveel toeristen als voor corona naar Aruba te trekken. Woensdag heeft ATA-directeur Ronella Croes tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 gepresenteerd.

In 2020 en 2021 hebben de maatregelen en vliegbeperkingen als gevolg van de coronaviruspandemie het toerisme op Aruba zwaar beïnvloed. Daarom moest ATA-strategieën veranderen en zelfs noodfondsen gebruiken om Aruba te promoten.

Na een rigoureus proces heeft ATA in 2020 een nieuw marketingbureau geselecteerd om haar strategie in Noord-Amerika te versterken. Zij evalueerde de verschillende marketingbureaus en/of promoties die periodiek plaatsvinden. Deze evaluatie is om ervoor te zorgen dat alle bureaus die voor Aruba werken scherp en doelgericht blijven. ATA streeft ernaar dat alle bureaus zich houden aan de vastgestelde strategieën per internationale markt. Op deze manier blijft de visie van Aruba op één lijn en worden de door Aruba gewenste toeristen aangetrokken.

Aruba werkt sinds vorig jaar met het bedrijf “Engine” voor de Noord-Amerikaanse markt. ATA is tevreden over de tot nu toe behaalde resultaten met Engine te midden van de pandemie. Echter, vanwege nieuwe uitdagingen heeft ATA besloten om het proces te starten om van agentschap te veranderen. Het is de bedoeling dat dit nieuwe bedrijf de vraag naar Aruba nog meer stimuleert in deze uitdagende tijden.

Onlangs is ATA begonnen met een diepgaand onderzoek om te bereiken dat Aruba haar leidende positie in het toerisme behoudt. Dit onderzoek is een integraal onderdeel van de strategie met betrekking tot het marketingplan voor 2022. ATA zal alle toeristische markten van Aruba evalueren om het verkoopargument van elk van deze markten te identificeren. ,,Op deze manier ligt de focus van de strategie op onze klanten. Er zal rekening worden gehouden met de behoeften en wensen van de klanten die we willen aantrekken”, aldus Croes.

De voornaamste beslissingen van ATA worden genomen op basis van statistieken en onderzoek. De beslissingen en strategieën van ATA worden ontwikkeld in overleg met de minister van Toerisme en het bestuur van ATA, zodat iedereen op dezelfde golflengte zit. In 2022 zal ATA zich nog meer concentreren op de verschuiving van volume naar waarde, door gerichte promotie onder welgestelde potentiële bezoekers. ATA zal zich vooral richten op hoogwaardig toerisme met lage impact. Dit zijn duurzame toeristen met een hogere koopkracht die onze natuurlijke en culturele waarden respecteren. ,,Om deze visie te realiseren, moeten we ons niet alleen lokaal richten op het opleiden van onze toeristische industrie en bezoekers, maar ook op het stimuleren van de vraag van diegenen die affiniteit hebben met ons toeristisch product en duurzame ontwikkeling”, zo lichtte Croes toe.

Het onderzoek van ATA wordt in oktober van dit jaar afgerond. De resultaten zullen worden verwerkt in de communicatiestrategie van 2022.

Deel dit artikel